Acum citești
1.800 de solicitari de locuinte sociale in 2013

1.800 de solicitari de locuinte sociale in 2013

BUCURESTI: Primariile de sector au primit anul acesta peste 1.800 de solicitari de locuinte sociale; Piedone: Vrem sa rezolvam problemele vizand Lacul Vacaresti pentru a reda aceasta zona populatiei

Primăriile de sector au primit anul acesta peste 1.800 de solicitări de locuinţe sociale, pe primul loc clasându-se sectorul 5, cu mai mult de 600 de astfel de cereri.
Potrivit Biroului de presă al Primăriei sectorului 1, până pe 31 octombrie s-au înregistrat 343 de dosare noi prin care se solicită locuinţe sociale.”Solicitările de locuinţe sociale înregistrate în 2013, perioada sus menţionată, nu au fost soluţionate deoarece, conform Legii 114/1996, art. 21, alin (2), dosarele vor fi analizate şi vor fi ierarhizate pe lista de priorităţi ce cuprinde solicitanţii îndreptăţiţi să primească în anul următor o locuinţă socială, în ordinea de prioritate stabilită, în baza criteriilor aprobate prin hotărâri ale Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti”, a precizat sursa citată. În 2010 au fost 364 de cereri de locuinţe, dintre care 157 au fost complete din punctul de vedere al actelor, în 2011 – 269, dintre care complete 100, iar în 2012 – 338 de solicitări, dintre care 117 complete.Biroul de presă al Primăriei sectorului 2 a informat că până pe 30 septembrie au fost înregistrate 154 de cereri privind atribuirea de locuinţe sociale.

Solicitările înregistrate anul acesta urmează, potrivit legii, să fie analizate şi incluse în ordinea de prioritate valabilă pentru 2014. Primăria sectorului 2 are competenţa legală de a repartiza numai locuinţele care îi sunt lăsate la dispoziţie de Administraţia Fondului Imobiliar, instituţie publică de interes local aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, repartizarea acestor locuinţe făcându-se cu respectarea ordinii de prioritate întocmită de Consiliul Local al sectorului 2. Administraţia Fondului Imobiliar nu a pus la dispoziţia Primăriei sectorului 2 nicio locuinţă anul acesta. În aceste împrejurări nu a fost soluţionată nicio cerere de locuinţă.

În 2012 au fost înregistrate 153 de cereri de locuinţe sociale, în 2011 un număr de 172 de astfel de solicitări, iar în 2010 – 168 de cereri.

Primăria sectorului 3 prin Serviciul Fond Imobiliar are în evidenţă 4.370 de solicitări pentru obţinerea unei locuinţe sociale. În 2010 s-au primit 328 de solicitări, în 2011 un număr de 215 cereri, în 2012 – 276, iar anul acesta 212, potrivit unor date transmise de Serviciul Relaţii Mass Media al primăriei. Anul acesta au fost respinse şapte solicitări deoarece nu s-au încadrat în prevederile legale.

Primăria Municipiului Bucureşti a transmis către Primăria sectorului 3 în 2012 un număr de 20 de locuinţe sociale. În perioada 2011-2013 nu a mai fost primită nicio locuinţă care să fie repartizată. Primăria Sectorului 3 nu deţine în proprietate locuinţe sociale. Criteriile în baza cărora sunt stabilite dosarele prioritare sunt în conformitate cu prevederile Legii nr. 114/1996.

Biroul de Presă al Primăriei sectorului 4 a precizat că anul acesta au fost primite 389 de cereri de locuinţe sociale, dintre care au fost soluţionate 10 prin acordare de garsoniere, iar 20 au fost respinse pe motiv că petenţii fie deţineau o locuinţă, fie nu aveau domiciliul pe raza sectorului. În 2010 au fost înregistrate 521 de astfel de solicitări, în 2011 – 326, iar în 2012 – 394 de cereri de locuinţe sociale.Biroul de presă al Primăriei sectorului 5 a informat că până pe 14 noiembrie s-au primit 610 de cereri de locuinţe sociale, dar că niciuna nu a fost soluţionată favorabil având în vedere că aceste locuinţe sunt în proprietatea Primăriei Capitalei prin Administrarea Fondului Imobiliar. În 2011 au fost depuse la Primăria sectorului 5 un număr de 670 de solicitări de locuinţe sociale, mai relevă sursa citată.Biroul de Presă al Primăriei sectorului 6 a precizat pentru că până pe 1 noiembrie au fost înregistrate 100 de dosare în vederea obţinerii unei locuinţe sociale. În acest interval nu au fost soluţionate dosare, deoarece Primăria Municipiului Bucureşti nu a transmis astfel de unităţi locative în vederea repartizării. Pot depune dosare doar persoanele care fac dovada că îndeplinesc toate condiţiile legale pentru a beneficia de locuinţă socială.

Primăria sectorului 6 are în evidenţă dosare depuse în vederea obţinerii unei locuinţe sociale începând cu 1990. În plus, tot pentru repartizarea de locuinţe sociale sunt luate în evidenţă dosare depuse de persoane provenite din locuinţe ce au făcut obiectul restituirii către foştii proprietari. Soluţionarea acestor cauze depinde de poziţia ocupată de solicitanţi în lista privind ordinea de prioritate şi de numărul de locuinţe puse la dispoziţie de instituţiile abilitate. În 2010 au fost trimise Primăriei acestei zone administrative 250 de dosare vizând cereri de locuinţe sociale, în 2011 – 198 de dosare, iar în 2012 – 133. AGERPRES 

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a declarat că vrea să rezolve problemele vizând zona Lacului Văcărești pentru a reda această zonă populației.
 „Cel mai mare proiect este să rezolvăm pentru totdeauna problema cea mai mare a sectorului 4, suprafața cea mai mare verde din această zonă administrativă, Lacul Văcărești. Suntem într-o bună colaborare cu cei de la Ministerul Mediului pentru biosfera care s-a creat în zona Lacului Văcărești, trebuie în schimb implicarea și a Guvernului, prin Ministerul Mediului, ori pentru relocarea proprietarilor care au fost puși în posesie, și nu sunt mulți, ori despăgubirea lor și când spun despăgubirea lor să fie despăgubiți la prețurile reale ale pieței de astăzi, pentru că trebuie să respectăm cu toții dreptul la proprietate”, a spus Piedone, întrebat ce inițiative are pe viitor pentru a mări suprafața verde în sector.

Potrivit edilului, cetățenii care au proprietăți în zona Văcărești nu au în prezent posibilitatea să construiască pentru că nu există un PUZ, sunt litigii de peste 20 de ani între ei și diferite instituții, dar și între cei care au solicitat retrocedarea pe vechiul amplasament.

„Sper ca aceste lucruri să se rezolve cât mai repede pentru a se reda o zonă întregului oraș. Un plămân verde care astăzi e puțin sufocat trebuie reîmprospătat”, a adăugat Cristian Popescu-Piedone. AGERPRES

http://www.domnuleprimar.ro/BUCURESTI-Primariile-sector-primit-anul-acesta-peste-800-solicitari-locuinte-sociale-Piedone-Vrem-rezolvam-problemele-vizand-Lacul-Vacaresti-pentru-reda-aceasta-zona-populatiei-dpe-s-1-a15087.htm

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.