Acum citești
Facem vizibilă criza locuirii: Bulevardul Aerogării

Facem vizibilă criza locuirii: Bulevardul Aerogării

Suntem pe bulevardul Aerogării unde au fost evacuate în această vară zeci de familii!

În mijlocul crizei Covid-19, cu nerușinare, autoritățile și speculatorii imobiliari își dau mâna să arunce în stradă zeci de oameni. Pentru aceștia, suntem încă în normalitatea gentrificării, segregării și evacuărilor!

„Pe Bd. Aerogarii 9-11, in aceasta vara au fost evacuate zeci de familii care locuiau din necesitate in aceasta curte. Aici s-au refugiat de-a lungul anilor familii evacuate din alte parti ale orasului sau pur si simplu familii care faceau munci precare si nu isi permiteau sa locuiasca in chirie. Pe Aerogarii venea des politia pentru a taia curentul, chiar in mijlocul iernii, cand oamenii depindeau de acesta pentru a se incalzi. Politia venea si pentru a-i intimida si determina pe oameni sa plece „de bunavoie”, desi stia ca nu au unde sa se duca.

In cele din urma, proprietarul a trimis o firma privata de paza si a evacuat toata curtea. Fara hotarare judecatoreasca. Cei evacuati au fost nevoiti sa gaseasca alte spatii in care sa se refugieze, stand mereu cu teama ca vor fi evacuati si de acolo. Sunt mii de case goale si mii de oameni fara adapost, pentru ca dreptul la proprietate e mereu considerat mai important ca dreptul la viata.

Cerem locuinte pentru toate si toti! STOP evacuarilor fortate!”

Împreună facem vizibilă #CrizaLocuirii#StopEvacuărilor

Videoclipul live poate fi accesat aici.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.