Acum citești
Locuințe, nu Umilințe! Protestul evacuatilor din Sectorul 3

Locuințe, nu Umilințe! Protestul evacuatilor din Sectorul 3

Joi, 19 Aprilie, orele 12-16, în fața Primăriei Sectorului 3, Bucureşti str. Parfumului 2-4
fcdl protest 10 04  edit 1

Evacuații din Sectorul 3 își cer drepturile! Ne adunăm pentru un protest la Primăria Sectorului pentru că doar împreună ne putem face auziți!

Evacuați și alte persoane ale căror drepturi locative sunt afectate, uniți în Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, chemăm la protest pe oricine solidar cu cauza noastră: vrem locuințe nu umilințe! Nerespectarea legii, birocrația excesivă și ignorarea îndatoririlor față de cetățeni aruncă în stradă sute de familii anual. Pierderea unui acoperiș deasupra capului pune adeseori în pericol locul de muncă, școlarizarea copiilor, documentele de identitate, dreptul la asigurare de sănătate etc. Oamenii sunt umiliți și vulnerabilizati și prin tratamentul pe care îl suportă din partea administrației.

Evacuările abuzive și trimiterea în stradă a chiriașilor, tragedia destrămării comunităților și familiilor au consecințe directe asupra sănătății fizice și psihice a oamenilor. Acestea nu sunt evenimente izolate, ci parte a unui fenomen larg reprezentând consecinţele implementării defectuoase a legii retrocedărilor, ale nerespectării legilor ce țin de protecția chiriașilor, a corupției administrative și a mafiei imobiliare. 

Revendicările noastre în fața Primăriei Sectorului 3 sunt:- Asumarea unui angajament permanent de prevenire a ajungerii în stradă a chiriașilor din casele naționalizate, prin asigurarea relocării acestora în locuințe corespunzătoare cel târziu în ziua evacuării, în conformitate cu Art.5 din Legea 112/1995.
– Soluționarea de către Consiliul Local a cererilor de locuințe din partea evacuaţilor în termen de 1 an de la data depunerii, în conformitate cu art.15 din OUG nr. 40/1999.
– Publicarea numărului actualizat de cereri de locuințe nesoluționate ale persoanelor evacuate din casele naționalizate.
– Estimarea numărului de persoane ce vor fi evacuate în 2014 , pornind de la dispozițiile de retrocedare emise de primarul general.
– Trecerea în fondul locativ destinat chiriașilor evacuați a caselor și apartamentelor nefolosite permanent, aflate în proprietatea Primariei Sectorului 3.
– Respectarea legii ANL, care prevede alocarea de fonduri inclusiv pentru locuinte sociale.
– Soluţionarea cazurilor persoanelor ce locuiesc fără baze legale.

Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL) este o platformă activistă ce are ca misiune afirmarea și apărarea drepturilor locative în fața abuzurilor. FCDL este inițiat de persoane evacuate și amenințate cu evacuarea din București și cuprinde, pe lângă acestea, rude, prieteni, activiști, artiști și ong-iști.

fcdl.ro /// email: fcdloc@gmail.com
facebook: Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire

POSTS

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.