Acum citești
Protest si apel la solidaritate cu locatarii din Sabinelor nr. 5 si Regina Maria 23, evacuaţi în prag de iarnă.

Protest si apel la solidaritate cu locatarii din Sabinelor nr. 5 si Regina Maria 23, evacuaţi în prag de iarnă.

sabinelor
Luni, 2 decembrie 2013, începand cu ora 10.00 familia Stan, evacuată din imobilul de pe str.Sabinelor nr 5 va protesta în fața primăriei sectorului 5, intrarea din strada Eforie, în timp ce familia Ionescu, evacuată în urmă cu o luna din str. Regina Maria nr.23, sector 4, va picheta sediului Primariei Capitalei din Splaiul Independenței 291-293.In data de 29 noiembrie pe strada Sabinelor, nr. 5 din sectorul 5 a fost evacuată familia Stan, formată din 12 persoane. Acest demers face parte dintr-o serie de evacuări efectuate în grabă în sectorul 4 și 5 în ajunul începerii perioadei de interdicție de evacuare – 1 decembrie. Familia Stan a locuit în imobil timp de 4 ani în urma unei alte evacuări ce a avut loc în 2005 de pe str. Samuil Vulcan nr. 61. De atunci, familia Stan a depus actele necesare pentru primirea unei locuințesociale, cererea „urmând ca în măsura posibilităților ce se vor crea, să fie rezolvată”. Până acum însă, dosarul nu a fost soluționat.Pe 28 noiembrie 2013, o parte din familie a fost la Primăria Sectorului 5 în audiență la viceprimarul Dan Iulian Croitoru, cerând o locuință cel puțin peste iarnă. Li s-a răspuns ferm că Primăria nu posedă locuințe sociale de dat sau de închiriat, sugerându-li-se să negocieze cu proprietarul.

Familia Stan este alcătuită din 12 membri dintre care 6 minori cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani, inclusiv un minor de 5 ani cu dizabilități și 6 adulți. Aceștia cer respectarea dreptului la o locuinţă socială decentă. Până la soluționarea cererii lor depuse la Primăria Sectorului 5, familia Stan va locui în stradă într-o baracă din fața imobilului.
Familia Ionescu, evacuata in data de 4 noiembrie din imobilul de pe str. Regina Maria nr.23, sector 4, este hotărâtă să rămână în stradă până când autorităţile vor răspunde cererilor lor. Soţul, soţia, fiica lor şi o bătrână bolnavă de cancer au fost amenințați cu evacuarea de peste 10 ani de zile, timp in care au mers in instanțele de judecată şi au folosit toate căile de atac pentru a-şi apăra dreptul la locuinţă. În anul 2012, Curtea de Apel s-a pronunţat definitiv şi irevocabil: întreg imobilul se restituie fostului proprietar. Prin urmare, cele 25 de familii au fost aruncate în strada. În urmă cu 5 ani de zile Constantin Ionescu a depus dosarul pentru o nouă locuinţă socială la Primăria Sectorului 4, iar la începutul acestui an şi la Primăria Capitalei, ambele fără un răspuns clar până acum.
Reamintim ca Primaria Capitalei dispune de locuinte libere pentru evacuatii din casele nationalizate in blocurile de pe strada Mânzului nr. 24 (o parte dintre acestea fiind alocate primariei sectorului 5), Soseaua Bucuresti Targoviste nr 16 A, Nerva Traian 8, bloc m 55, Piata Natiunilor Unite 107-108.Pentru informaţii suplimentare:
Elisabeta Stan, evacuată – 0784084445
Constantin Ionescu, evacuat – 0762425445
Centrul Claca, parte din grupul de sprijin al evacuaţilor – 0732394492Inițiativă sprijinită de :Asociaţia La Bomba Studios, Rahova-Uranus.
Centrul Independent Claca
Asociaţia FRONT
CeRe – Centru de Resurse pentru Participare Publică
Asociatia Miscarea Civica „Militia Spirituala”
ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei
Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC)*PENTRU A SUSTINE APELUL, in nume individual sau al unui grup/asociatie,
scrieţi la : claca@riseup.net

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.