Acum citești
DISCUȚIE: Sub același acoperiș. Locuirea pe timp de pandemie și patriarhat

DISCUȚIE: Sub același acoperiș. Locuirea pe timp de pandemie și patriarhat

Vezi și broșura „Sub același acoperiș. Antologia revendicărilor și analizelor pentru dreptate locativă – o perspectivă intersecțională în contextul pandemiei COVID-19” publicată la Editura Pagini Libere.

Cover art: Andra Raisa Parpala

Acasă este spațiul nostru vital, un loc al revendicărilor feministe, al grijii noastre, al muncii noastre. Acasă este spațiul în care ni s-a spus să stăm în siguranță în timpul pandemiei.
 
Dar ce faci când acasă nu este un loc sigur? Sau când nu ai acel acasă?
 
Locuirea nu este, încă, un drept ci o marfă, un bun de consum în sistemul capitalist. Scopul său este să aducă profit unora, pe seama altora. Multe dintre noi nu avem de fapt case, fie pentru că am fost evacuate forțat și lăsate fără locuințe, fie pentru că trăim în condiții precare și supra-aglomerate, fără acces la necesitățile de bază. Iar multe dintre noi nu găsim chirii accesibile sau în condiții decente și suntem discriminate pentru că nu suntem „chiriașe ideale”.
 
Discutăm despre experiențele intersecționale ale multor persoane ce se confruntă cu violență patriarhală, rasism, nedreptate locativă – toate exacerbate în timpul pandemiei.
 
Vorbitoare:
Maria Stoica și Enikő Vincze (Căși Sociale Acum),
Antonella Lerca Duda (SWC),
Anca Nica (E-Romnja),
Ioana Vlad, Ioana Popescu și Nicoleta Vișan (FCDL)
Înainte de discuție, Sofia Zadar dedica o serie de piese dreptății sociale și locative.
 
Acest eveniment face parte din acțiunile colective organizate de rețeaua feministă #MulțumescpentruFlori sub umbrela sloganului din acest an, ”Misoginia cealaltă pandemie”. 

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.