Acum citești
Facem vizibilă criza locuirii: Prelungirea Ghencea

Facem vizibilă criza locuirii: Prelungirea Ghencea

Am fost si pe Prelungirea Ghencea, în fața șantierului de constructie a complexului de locuinte sociale.

Primul bloc aflat in constructie, deja repartizat, a ajuns la etajul 8. Celelalte 7 blocuri aflate in plan sunt in faza de elaborare a documentatiei tehnice, conform informatiilor oficiale de la Compania Imobiliara, dezvoltatoarea proiectului.

În septembrie 2020 s-au dat 114 repartitii dintr-o lista de 350 de familii solicitante, care oricum reprezintă doar vârful eisbergului în ceea ce privește nevoia de locuințe publice în București, având în vedere ca de-a lungul anilor, la primăria capitalei și primăriile de sector au fost înregistrate, conform declarațiilor oficiale, aproape 20.000 de cereri de locuințe sociale. Multe familii solicitante reînnoiesc dosarul anual de peste 10 ani, în tot acest timp locuind în condiții de precaritate și supraaglomerare

Cerem cresterea stocului de locuinte sociale publice in acord cu numarul de solicitari. Asta inseamna o crestere constanta, nu doar 100 de repartitii odata la 10 ani!

Cerem solutii administrative ca nimeni sa nu mai fie nevoit sa astepte 5, 10, 15 ani pentru a locui in conditii decente. Locuinte sociale in 2 ani, nu in 20!

Videoclipul live poate fi accesat aici.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.