Acum citești
Interviu cu o evacuata din str. Vulturilor, marti 23 septembrie

Interviu cu o evacuata din str. Vulturilor, marti 23 septembrie

„-Faptul ca stam aici este un protest fata de stat, sa vada ca nu avem unde sa mergem si ei trebuie sa ne dea locuinte. Au locuinte, dar le dau pe spaga, le dau celor care le convin lor.
-Ca blocul de pe Nerva Traian…
-Da. Spun ca n-au fonduri, spun ca n-au case […] te trimit de colo colo. Se ascund dupa deget. Am fost, am facut un protest [n.m. la primarie] in care au venit si ne-au gonit de acolo, si-au inchis usile, primarul nu e de gasit, nici macar n-a trimis pe cineva care sa discute cu noi […] Eu nu pot sa stau 6 luni la adapost impreuna cu copilul, si sotul meu pe strada. Inseamna ca suntem mai rau decat in Evul Mediu, sau ca traim in lagare. Nu se poate asa, daca suntem o tara europeana ar trebui sa se vada lucrul asta, si fondurile europene care s-au alocat tarii noastre ar trebui sa le foloseasca pentru cazurile noastre – cum suntem noi, de urgenta, si cum sunt si alti oameni. Ar trebui sa-si dea interesul.
[…] Autoritatile romane au facut un singur lucru: ajutorul din partea lor a fost ala: de a trimite Politia Locala sa ne bata!
[…] Daca noi suntem buni doar sa le oferim votul nostru, ca ei sa ocupe doar un scaun si sa fie un simplu functionar care sa spuna ca reprezinta tara si doar atat si sa nu faca altceva nimic, atunci sa le fie rusine. Pentru ca au salarii platite din banii fiecarui cetatean, fie ca este roman, ca este de etnie roma, ca este moldovean…”

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.