Acum citești
Noutăți: situația blocurilor de locuințe sociale construite de PMB

Noutăți: situația blocurilor de locuințe sociale construite de PMB

bloc in constructie

🏗️ A venit momentul să vă punem la curent cu situația blocurilor de locuințe sociale construite de PMB în Prelungirea Ghencea. Avem o veste bună, dar veche, una proastă și actuală – și o întrebare mare cât șantierul!

✊ Punctăm mai întâi reușita viitorilor locatari, a căror presiune continuă (prin acțiuni directe în stradă, nenumărate scrisori, petiții și telefoane) i-a determinat pe directorii companiilor municipale și pe primar să reînceapă lucrările, în sfârșit, pe 31 august. La exact 7 luni după data la care primul bloc trebuia finalizat, după și mai multe luni de inactivitate. Oamenii care au primit repartiție în acest bloc sunt un exemplu cât se poate de concret de organizare comunitară spontană și am avut multe de învățat de la ele și de la ei – mai ales pentru că, în momentul în care i-am cunoscut, ei deja începuseră să pună presiune pe autorități și să-și revendice dreptul la o locuință decentă. Succesul de la sfârșitul verii se datorează lor!

🐌 Dar ce s-a întâmplat de atunci? Lucrările au înaintat greoi toată luna septembrie, la viteza melcului, am putea spune. În primele săptămâni am fost optimiste, dar fiecare fotografie a șantierului înghețat, parcă, în timp ne-a erodat încă o dată încrederea în administrația locală. Oamenilor din Prelungirea Ghencea încă nu le-a fost comunicat graficul de execuție a lucrărilor și lipsa oricărei urme de progres vizibil le încearcă răbdarea în continuare. S-ar părea că autoritățile își fac datoria doar atunci când sunt presate de opinia publică. Trebuie să „stai cu gura pe ei”, ceea ce vom continua să facem împreună cu oamenii din bloc până la înfiletarea ultimului bec.💡

❓În final, vrem să știm ce se va întâmpla cu celelalte 7 blocuri de locuințe publice prevăzute în proiect. Cel puțin una din companiile municipale care se ocupă de blocul actual urmează să fie desființată când își termină treaba. Tot acea companie deține terenul pe care ar fi construite cele 7 blocuri. Vrem ca Primăria Municipiului București să fie transparentă în privința acestor decizii și să includă în continuare în proiectele sale construcția acestor blocuri atât de necesare bucureștenilor care așteaptă pe listele de prioritate de peste 10 ani, uneori chiar 20, pentru a le fi repartizată locuința la care au dreptul prin lege.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.