Acum citești
Proiecție de film și discuție – Housing Action Day

Proiecție de film și discuție – Housing Action Day

Film: Somație de evacuare / Notice of Eviction (31 min), regia: Kathleen Flynn și Spencer Bakalar. Detalii mai jos.

Cum poți să respecți măsurile de lockdown, dacă nu ai o casă în care să stai?

În Statele Unite, ca și în alte țări de pe Glob, criza sanitară a adâncit inegalitățile existente, inclusiv pe cele legate de locuire. Pierderea job-urilor a dus la vulnerabilizarea multor persoane, care s-au văzut în imposibilitatea de a mai plăti chiria și, în unele cazuri, în situația de a primi somație de evacuare.

Urmărind povestea a două femei, documentarul ilustrează o bucată din realitatea cu care multe persoane s-au confruntat la începutul pandemiei și continuă să o facă și acum – condiții de locuire inadecvate, proprietari aroganți, un stat social inexistent, care este suplinit de persoane solidare. În comunicatele de presă legate de Covid nu exista niciun grafic care să cuantifice câte persoane s-au infectat ca urmare a pierderii locuinței. Un studiu recent din SUA arată că evacuarile din timpul pandemiei posibil să fi cauzat peste 10,000 de morți.

Pentru cele două mame singure din New Orleans, care au trecut și prin catastrofa uraganului Katrina, această nouă situație e doar un alt dezastru.

Pornind de la film, vom purta o discuție pe tema evacuărilor și organizării pentru dreptul la locuire, în contextul acutizării crizei multiple locative, climatice, pandemice.

Participă:
Anca Nica de la E-Romnja
Eniko Vincze de la Căși Sociale ACUM!
Ioana Popescu, Ioana Florea, Veda Popovici de la Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire
Mihnea Popescu de la Fridays for Future
cu o notă de bun venit de Nóra Ugron de la zine fem și Acasă

Eveniment din cadrul campaniei internaționale Housing Action DayZiua de Acțiune pentru Locuire.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.