Acum citești
Protest al evacuaților din Vulturilor 50 , în stradă de 8 luni. Vineri 15 mai, intre orele 12.00 -14.00

Protest al evacuaților din Vulturilor 50 , în stradă de 8 luni. Vineri 15 mai, intre orele 12.00 -14.00

 Vă invităm la o acțiune de solidarizare cu evacuații de pe  Vulturilor 50, Vineri 15 mai, de la ora 12.00 la Primăria Capitalei (Splaiul Independenței 291-293). 

  Revendicările evacuaților sunt : 

  – urgentarea formalităților privind repartizarea de locuințe tuturor deponenților de dosare de pe Vulturilor 50. 

  – asigurarea cu locuință decentă (și nu cu locuri în centre de zi, sau adăposturi de noapte) a tuturor chiriașilor din casele retrocedate din București aflați în pericol de evacuare. Nici o persoană nu trebuie să ajungă în stradă !

Vineri, 15 mai, se împlinesc 8 luni din momentul in care 100 de persoane ce locuiau in casele de pe Vulturilor 50 au fost scoase in strada, fara a fi relocate in locuinte corespunzatoare. Pentru ca nu primise nici dupa evacuare un raspuns pozitiv in privinta relocarii din partea Primariei Sectorului 3, unde aveau depuse cereri pentru locuinte sociale de mai multi ani, oamenii au depus dosare de locuinta si la Primaria Capitalei, in luna octombrie 2015.  In urma presiunilor constante asupra Primariei Capitalei din partea retelei de solidarizare formata din mai multe organizatii, o parte dintre deponentii dosarelor de locuinta de pe Vulturilor 50 (circa 20 de persoane) au fost inclusi recent pe lista de repartitii de locuinte. Acestia urmeaza sa se mute in casele noi dupa bransarea acestora la retelele de curent, apa, gaz, proceduri care dureaza de mai mult de 1 luna. Restul comunitatii asteapta urmatoarea sedinta de Consiliu Municipal, sperand ca vor fi inclusi in urmatoarea lista de repartitii.

Pe durata acestor 8 luni de zile oamenii au locuit si au protestat in strada, in tabara de rezistenta de pe Vulturilor. In ultimele 2 luni, majoritatea femeilor cu copii din tabara au ales sa se mute in centrele de zi ale Primariei Sectorului 3, iar barbatii si cateva dintre femeile mai in varsta au ramas in tabara.

Din luna octombrie 2014 si pana in prezent oamenii merg regulat la Primaria Capitalei si la Administratia Fondului Imobiliar – initial pentru completarea dosarelor, iar in ultimele 3-4 luni pentru a se interesa in legatura cu mersul anchetei sociale si cu stadiul solutionarii dosarului fiecaruia de catre Comisia infiintata datoritat acestui caz.  In ultimele  texte publicate pe pe blogul comunitatii,   Nicoleta. V din tabara de rezistenta descrie cu lux de amanunte lupta zilnica a evacuatului cu masinaria birocratica :

 ” …Ajunsă aici, după câteva minute, sunt strigată să intru și să vorbesc despre cazul nostru. Dar când să intru, sunt oprită de Carmen Ivănoiu în persoană și de directorul de ședință de la AFI și îmi spune să nu intru caci este caz de puscarie și pentru ei și pentru mine, că n-am ce să caut acolo pentru că n-am ancheta sociala și fără această dovadă nu pot vorbi. Au început să mă ia la rost și nu m-au lăsat să vorbesc. Așa că am plecat. Dar a doua zi am plecat să caut toate anchetele sociale, să văd unde sunt. Am mers unde ne-au făcut ancheta, la cantina socială din Sectorul 2. Acolo ne-au spus că au fost trimise la o altă cantină socială. Deci m-am dus la o cantina din spatele parcului Cișmigiu. Aici ne-au spus ca le-au trimis la AFI.” http://jurnaldinvulturilor50.org/2015/02/23/labirintul-birocraticbureaucratic-maze/

„Într-o zi tatăl meu a mers să depună o adeverință de salariu pe anul acesta – ne-au obligat, pentru că știu ei că s-au schimbat salariile. Atunci doamna Dana Eftimie i-a spus că eu nu voi primi casă pentru că pentru ei eu sunt “o bolă neagră”, că ce scandal le-am facut, proteste, telefoane, mers la ei mereu și toate demersurile pe care noi le-am făcut până acum.  http://jurnaldinvulturilor50.org/2015/03/26/noi-audiente-noi-umiliri/

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.