Acum citești
Sector 5: 799 de cereri de locuințe sociale și 0 planuri de a le soluționa

Sector 5: 799 de cereri de locuințe sociale și 0 planuri de a le soluționa

Ținem legătura cu una dintre sutele de persoane care așteaptă o locuință socială la Sectorul 5. Anul viitor se împlinesc 10 ani de la evacuarea familiei sale și 10 ani de când dosarul de locuință socială a rămas nesoluționat. În lipsa unei locuințe sociale, au trăit în condiții grele și nesigure, uneori chiar fără acces la utilități. Doi membri ai familiei au murit în acest timp în urma unor boli pulmonare, despre care credem că au fost agravate de condițiile dificile de locuire. Această persoană a ajuns la limita răbdării, pe absolută dreptate!!

Sectorul 5 oferă un ajutor de chirie, însă e mult mai greu de accesat aici față de alte sectoare, iar odată ce expiră, familiile sunt din nou în situația de a rămâne fără adăpost, atâta timp cât cererile lor pentru o locuință socială nu sunt rezolvate.

Am făcut o cerere de informații să aflăm cât de rea mai e situația locuințelor sociale la sector 5. Deși au 799 de solicitări de locuințe sociale și doar 3 cazuri soluționate în ultimii trei ani, nu există niciun plan pentru a adresa această problemă, adică pentru a achiziționa sau construi locuințe.

Vedem multe eforturi online, offline, proteste pentru susținerea fostului primar condamnat, dar când vom vedea măcar minime eforturi pentru a-i susține pe cetățenii care așteaptă de ani de zile condiții demne de locuire? Problema locuirii afectează viețile unui număr foarte mare de oameni în Sectorul 5, dar foarte rar este adresată de autorități sau apare în atenția publică.

Deși e o problemă veche, deci nu una specifică celei mai recente administrații, situația a fost astfel în ultimii doi ani: în fața camerelor TV ni se arată din când în când o familie în nevoie care va avea o locuință decentă datorită primarului; iar în spatele camerelor TV sunt sutele de persoane cu situații similare pe listele de prioritate la locuințe sociale, pe care Primăria Sector 5, ca instituție publică responsabilă pentru toți locuitorii săi, le poate ajuta, dar le ignoră.

Le amintim autorităților locale să ia măsuri reale pentru sutele și chiar miile de oamenii care așteaptă de ani de zile pe listele de prioritate pentru locuințe sociale! Este o responsabilitate legală de care nu se mai pot ascunde!

Mai jos răspunsul oficial primit de la sector 5 privind situația locuințelor sociale.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.