Acum citești
Serban Voda 113 – video din ziua evacuarii.

Serban Voda 113 – video din ziua evacuarii.

Bucuresti, 13.11.2014

Evacuarea celor 5 familii din Serban Voda 113, caz detaliat in reportajul de ieri http://fcdl.ro/batrani-aruncati-strada-evacuarea-5-familii-din-sectorul-4-al-capitalei-prag-de-iarna/, a fost amanata de executoarea judecatoreasca prezenta la fata locului. In urma presiunilor din partea evacuatilor si a altor chiriasi din zona, in special a insistentelor privind lipsa unei motivari redactate a hotararii judecatoresti de evacuare, in prezenta presei,  executoarea si reprezentantii cumparatorilor de drepturi litigioase au propus chiriasilor intalniri separate saptamana viitoare.  Intalnirile au fost propuse in vederea ajungerii la „o intelegere de buna voie” privind data eliberarii imobilelor si platii sumelor pentru „lipsa de folosinta”, cheltuieli de judecata, cat si cheltuieili de executare, toata fiind imputate chiriasilor. Fiecare familie de evacuati este somata astfel, pe langa parasirea locuintelor, la plata unor sume intre 20.000 si 24.000 RON.

Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire a sesizat in aceasta dupa-amiaza Primaria Sectorului 4, printr-un memoriu adresat Primarului si Sefului Serviciu Spatiu Locativ, in care solicitam solutionarea in regim de urgenta a cererilor de locuinta sociala ale evacuatilor din Serban Voda 113, ce urmeaza sa ajunga efectiv in strada in urmatoarele zile, sau in cel mai bun caz in 1-2 saptamani.

De asemenea, facem apel la avocati dispusi sa asiste evacuatii la contestarea executarilor silite, in special a aspectului cheltuielilor imputate chiriasilor.  Doritorii de a sprijini evacuatii in acest sens sunt rugati sa ne contacteze la adresa fcdloc@gmail.com, sau la numarul de telefon 0732394492

 

 

 

 

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.