Acum citești
Solidaritate cu familia evacuată de PMB

Solidaritate cu familia evacuată de PMB

În plină pandemie și în prag de iarnă, Primăria Capitalei evacuează o familie cu 4 copii, de pe str. Puțul cu Plopi nr. 6, sector 1.

Acesta nu este singurul caz pe care îl cunoaștem în care, odată încheiată starea de urgență, Administrația Fondului Imobiliar a continuat nestingherită procedurile de evacuare din locuințe fond de stat, punând în pericol viața și sănătatea familiilor pe care le amenință cu evacuarea.

De aceea, cerem autorităților locale sistarea pe perioadă nedeterminată a tuturor evacuărilor din locuințe fond de stat și din locuințe sociale!

Joi, 29 octombrie, ziua în care expiră somația de executare, la ora 8.00 dimineața, chemăm la adresa menționată pe toți cei care vor să se alăture, pentru a sprijini familia aflată în risc iminent de evacuare și pentru a le transmite autorităților publice!

Opriți evacuările fără relocare adecvată! Opriți evacuările în perioada pandemiei!

Update:

Mulțumim tuturor celor care au venit azi pe strada Puțul cu Plopi pentru a susține familia aflată în prag de evacuare de către Primăria Capitalei. Deși executorul nu a venit azi, el poate veni în orice zi în următoarea perioadă și de aceea noi trebuie să fim pregătiți/e în continuare. De aceea am inițiat un grup de whatsapp cu susținătorii și susținătoarele de azi, unde familia ne va anunța dacă va fi nevoie de intervenție rapidă. Puteți să ne scrieti un mesaj în privat pe pagina de facebook a FCDL, dacă doriți, și mai ales dacă credeți că puteți fi disponibile/i pentru un astfel de apel de urgență.

În paralel, vom continua cu demersurile către Primăria Capitalei și Administrația Fondului Imobiliar, pentru a încerca să determinăm PMB să sisteze pe perioadă nedeterminată evacuările forțate din locuințe fond de stat. Este inacceptabil ca autoritățiile publice să dea afară în stradă familiile vulnerabile pe care ar trebui să le protejeze. Iar în această situație se află multe alte familii amenințate cu evacuarea de către stat, dar și multe pe punctul de a fi evacuate de proprietari privați, de pe terenuri sau din locuințe retrocedate.După cum știm deja de mulți ani, toamna se numără evacuații. De aceea, vă îndemnăm în continuare să vă solidarizați, să distribuiți, să vorbiți despre asta, dar mai ales să fiți prezente/i la acțiuni, căci de multe ori numărul chiar face diferența.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.