Acum citești
Tragem Primăria Capitalei la răspundere!

Tragem Primăria Capitalei la răspundere!

Haide alături de noi să tragem la răspundere Primăria Capitalei – cea mai bogată primărie, cu un buget mare cât al unei mici țări întregi – pentru că tot amână construcția de locuințe sociale atât de necesare!

Trimite către PMB o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Nu este nevoie să fii din București pentru asta!! Iată cum poți face:

  • poți trimite un email la relatiipublice@pmb.ro, cu textul-model de mai jos, completat cu datele tale (nu e nevoie de semnătură)
  • sau poți copia textul-model de mai jos direct pe platforma online a primăriei, completând cu datele tale, aici https://www.pmb.ro/interes-public/informatii/formuleaza-petitie (nu e nevoie de semnătură)
  • sau poți copia într-un document textul-model de mai jos, poți printa, completa și semna documentul, și apoi să îl depui fizic la registratura primăriei, la adresa Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42
  • când primești un răspuns de la Primăria Municipiului București, trimite-ne și nouă informația, pe adresa fcdloc@gmail.com sau pe https://www.facebook.com/FrontulComun/ sau pe instagram.

Într-un oraș scump ca Bucureștiul nevoia de locuințe sociale depășește probabil 20.000 de noi unități (acesta era numărul de persoane cu un dosar depus pentru o locuință socială acum câțiva ani, la nivelul tuturor primăriilor din oraș, când încă nu trăiam criza economică de acum). Câte locuințe a construit primăria în ultimele decenii? Zero!

Deși, prin Hotărârea de Consiliu General 181/30/04.2020, primăria și consiliul general și-au asumat dezvoltarea unui proiect de 8 blocuri de locuințe sociale în Prelungirea Ghencea nr. 322 – 326, niciunul dintre acestea nu este finalizat, după aproape 3 ani.

Împreună putem pune presiune pe autoritățile locale să ducă la bun sfârșit acest proiect – și sute de familii care stau de ani de zile pe listele de așteptare să își primească în sfârșit dreptul lor la o locuință socială! Pentru că asigurarea unor condiții adecvate de locuire pentru toată lumea stă în responsabilitatea autorităților locale!

Iată textul-model pentru cererea conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

Denumirea autorității sau instituției publice: Primăria Municipiului București

Adresa registraturii: Bulevardul Regina Elisabeta nr. 42

Data:………………………………………………….

Adresă e-mail: relatiipublice@pmb.ro

DOMNULE PRIMAR,

Subsemnata/ul,……………………………………………………………………………., telefon ……………… , domiciliat/ă în ………………………………………………………………………………………………….., prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public:

Vă rog să îmi transmiteți:

  1. care este termenul de finalizare pentru construirea imobilului de 114 locuințe sociale din Prelungirea Ghencea nr. 322 – 326;
  2. care este termenul de finalizare pentru construirea celorlalte șapte blocuri care fac parte din ansamblul rezidențial din Prelungirea Ghencea.

Doresc ca informațiile solicitate să îmi fie furnizate, în format electronic, la următoare adresă

de e-mail ………………………………………………………… sau în format fizic, la următoarea adresă poștală: ……………………………………………………………………..

                                                                                               Vă mulțumesc pentru solicitudine,

Semnătura: ……………………..

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.