Acum citești
Un reprezentant al grupului Prelungirea Ghencea ia cuvântul la ședința de consiliu a PMB

Un reprezentant al grupului Prelungirea Ghencea ia cuvântul la ședința de consiliu a PMB

Pe 29 iunie, un reprezentant al grupului de familii cu repartiții în primul bloc de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea a luat cuvântul în sedința de Consiliu General:

”Stimate domnule Primar General, stimate doamne și stimați domni Consilieri,

Încep prin a vă ruga cu respect să luați în considerație ceea ce am de spus și să găsiți o cale de rezolvare mai rapidă.Avem cunoștință cu toții de situația celebrului bloc de locuințe sociale din prelungirea Ghencea, știm cu toții toate demersurile făcute și implicarea dvs. în această speță și vă rog să vă aduceți aminte de angajamentele luate de dvs. și chiar de domnul Primar General, care și-a asumat că noi beneficiarii ne vom putea muta până la sfârșitul acestui an.

Ne aflăm acum la sfârșitul lunii iunie și suntem îngrijorați pentru că nu știm dacă veți susține angajamentele și termenul asumat, deoarece până acum, de când s-a alocat bugetul pentru acest bloc, nu am văzut nimic pe șantier, iar din partea companiei decât amânări, fără ca măcar să primim răspunsuri clare, pentru a putea înțelege situația și pașii de parcurs pentru rezolvarea ei.

𝐃𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐯𝐚̆ 𝐫𝐮𝐠𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐬𝐟𝐚̂𝐫𝐬̦𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐚𝐦𝐢𝐧𝐭𝐢𝐦 𝐜𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐜𝐮 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐥𝐞, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐥𝐞𝐠𝐞, 𝐚𝐬̦𝐚 𝐜𝐮𝐦 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐨𝐛𝐥𝐢𝐠𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚̆𝐦, 𝐭𝐨𝐭 𝐚𝐬̦𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐦 𝐬̦𝐢 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐜𝐚 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐜𝐚𝐭𝐞𝐠𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐞𝐭𝐚̆𝐭̦𝐞𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐣𝐢𝐧𝐞.

Încă o dată cu respect vă rog să înțelegeți: situațiile noastre sociale și materiale sunt greu de suportat și orice amânare ne face mult mai rău decât cee ce vă cerem – să urgentați finalizarea acestui imobil, care deja a depășit două termene de când trebuia să ne mutăm.”

În răspunsul său, primarul Nicușor Dan a spus că ”este o chestiune de zile până când lucrările de construcție vor începe”, așa că vom urmări să vedem cum se respectă această afirmație. Nu a adresat însă întrebarea legată de termenul de finalizare al blocului și a oferit niște justificări slabe pentru situația critică în care se află familiile. Nu trebuie să uite că este datoria autorităților locale să construiască si să aloce locuințe sociale pentru toate persoanele îndreptățite, aflate pe lista de prioritate, și nu se mai poate să se arunce vina de la o administrație la alta – pur și simplu nu vă scutește de această obligație pe care o aveți față de oameni și așteptăm să respectați drepturile lor!

De aceea, ieri au continuat protestele la Primăria Capitalei și cerem în continuare:

📢 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐮𝐢 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐣𝐚 𝐚 𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐬̦𝐢𝐭 𝐝𝐨𝐮𝐚̆ 𝐭𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐠𝐚𝐭𝐚 𝐜𝐚 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐦𝐮𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐞𝐥! PROTEST III: Locuințe sociale în Prelungirea Ghencea!+5

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.