Acum citești
Evacuările AFI sunt în continuare blocate

Evacuările AFI sunt în continuare blocate

Venim cu o veste bună și anunțăm o victorie (parțială, dar importantă)!

În 04.04.2024 am solicitat la Administrația Fondului Imobiliar (AFI) să ne comunice numărul de evacuări care ar urma să fie efectuate de Primăria capitalei, prin intermediul AFI, în următoarele luni.

▶️AFI ne-a răspuns că „se află în stadiul de executări silite un număr de 367 de dosare, care au ca obiect evacuarea din imobile ocupate fără titlu locativ de debitorii din respectivele dosare de executare, aflate în administrarea noastră”.

✅Vestea bună este, însă, că 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐯𝐚𝐜𝐮𝐚̆𝐫𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐧𝐝𝐚𝐭𝐞. Cum?

🔎În 10.11.2020, împreună cu mai multe organizații și coaliții de organizații, am înregistrat la Primarul General o petiție prin care ceream suspendarea evacuărilor efectuate de AFI și atunci, în urma tuturor presiunilor și organizării colective, Primarului General a implementat cerințele din această petiție.

⏩Acum AFI ne anunță: „ca urmare acordului Primarului General, în perioada ulterioară acestui acord 𝐧𝐮 𝐚𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐭𝐞 𝐞𝐯𝐚𝐜𝐮𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐳𝐮𝐫𝐢 𝐞𝐱𝐭𝐫𝐞𝐦𝐞 de imposibilă conviețuire sau de datorii foarte mari către instituția noastră și/sau către asociațiile de proprietari.”

✅Așadar, 𝐞𝐯𝐚𝐜𝐮𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐀𝐅𝐈 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚𝐫𝐞 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭𝐞!

🔎Totuși, procesele în instanță au continuat, deci AFI face toți pașii pentru a aduce la evacuare familiile respective. Deci dacă Primăria Generală ar da din nou permisiunea, AFI ar putea evacua oamenii imediat. Astfel, avem 𝐨 𝐯𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐚̆, dar rămâne important să continuăm solidaritatea și implicarea strategice & să fim cu ochii pe autoritățile publice.

Aici răspunsul oficial al AFI din 11 aprilie 2024

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.