Acum citești
În stradă. Povești despre ne/dreptatea locativă

În stradă. Povești despre ne/dreptatea locativă

Ne bucurăm foarte tare să anunțăm că în data de 21 octombrie 2023 are loc premiera spectacolului În stradă!

Este un spectacol-coupé care pune reflectoarele pe tema locuirii ca drept fundamental și amploarea problemelor legate de locuire, cu care se confruntă o majoritate covârșitoare de populație, de la chirii precare până la evacuări forțate.

📺🫂Prin metoda teatrului-forum, în cadrul unui show televizat revoluționar, 𝐈̂𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚̆ abordează alternativ două teme: evacuările și chiriile. Evacuările fortațe, procese profund injuste, violente și traumatizante, care încalcă drepturile fundamentale ale omului, continuă să se întâmple în România și să lase oameni precari în stradă.
Chiriile cu prețuri prea mari și inaccesibile raportate la salarii, dificultățile de a găsi chirii, proprietari care refuză închirierea după diverse criterii discriminatorii (etnie, orientare sexuală, identitate de gen ș.a.), lipsa de contracte de închiriere și pericolul constant de a pierde chiria reprezintă o altă fațetă a nedreptăților locative.
Privind aceste situații ca parte a unui spectru mai larg, unde interesele pieței libere sunt mai presus decât viețile și bunăstarea majorității oamenilor, vedem cum dificultățile legate de locuire afectează o mare parte din populație.

📺Echipa spectacolului vă așteaptă în platoul TV în direct la emisiunea 𝐈̂𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚̆, care adună mai multe povești despre nedreptatea locativă, arătând astfel că problemele legate de locuire nu sunt niște dificultăți invidiuale, ci o criză a societății capitaliste, unde siguranța locativă a ajuns să fie un privilegiu accesibil pentru puțini.

🏡Locuirea în siguranță și condiții decente este o nevoie de bază pentru o viață stabilă și armonioasă, iar riscul de sărăcie și excluziune socială în legătură cu veniturile mici și locuirea precară pentru populația României este cel mai ridicat din UE.

✊🏽Spectacolul de față este un îndemn la conștientizare, acțiune și solidaritate pentru respectarea dreptului fundamental la locuire.

Echipa spectacolului: Mădălina Brândușe, Ioana Chițu, Mișa Dumitriu, Ioana Florea, Raluca Ghența, Alex Horghidan, Arina Iacob, Adina Ionescu, Flory Iwy, Alina Medoia, Cristina Mitroi, Maria Sgârcitu, Andrei Șerban, Laura Trocan, Carolina Vozian.

„În stradă. Povești despre ne/dreptatea locativă” este un proiect demarat de Asociația Acting Works în parteneriat cu Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.