Acum citești
Marșul pentru locuire – 4 noiembrie 2023

Marșul pentru locuire – 4 noiembrie 2023

✊🏾🏠Ieșim pe 4 noiembrie la marș pentru că locuirea e un drept fundamental al tuturor, nu un merit sau o reușită individuală!

📈Ieșim în stradă pentru că veniturile noastre rămân mici în timp ce chiriile cresc, prețul la utilități crește, ratele au crescut și precaritatea amenință tot mai multe persoane:

⚬ tineri care își caută să se mute din familie, din cămine sau trebuie să părăsească sistemul de protecție,
⚬ mame singure,
⚬ persoane cu dizabilități cu pensii mici sau care nu mai pot lucra cu normă întreagă,
⚬ persoane rome discriminate pe piața chiriilor,
⚬ persoane care încearcă să plece dintr-o relație abuzivă,
⚬ persoane evacuate care nu își permit o chirie atât de scumpă cum este în București,
⚬ familii care trăiesc în condiții de supraaglomerare sau poluare sau în condiții inadecvate sănătății,
⚬ persoane LGBTQI+ care cu greu își pot găsi un loc de muncă stabil și bine plătit cu care să se descurce pe piața imobiliară!

🧑🏿‍🤝‍🧑🏽 Suntem zeci de mii de persoane, poate chiar sute de mii, care ne confruntăm cu aceste nedreptăți!

❗Autoritățile locale sunt responsabile prin lege să ne acorde condiții adecvate de locuire, atunci când veniturile noastre nu ne permit!

Vom ieși la marș în fiecare an și de câte ori este nevoie, până când Primăria Municipiului Bucureşti și primăriile de sector vor construi și aloca locuințe sociale pentru toată lumea care are nevoie – cel puțin cele peste 20.000 de familii care au un dosar depus și aflat în așteptare!

🔊Vino și tu alături de noi și E-Romnja! Împreună ne cerem drepturile tot mai puternic!

REVENDICĂRILE NOASTRE

❗ Mai multe locuințe publice și sociale! Cerem creșterea stocului de locuințe publice și sociale prin orice mijloace aflate la dispoziția autorității publice locale: construcția de locuințe, reconversia în locuințe publice a clădirilor goale, remunicipalizarea clădirilor goale proprietate privată, lăsate să se degradeze pentru speculă imobiliară.

❗ Primăriile să acceseze fondurile pe care Ministerul Dezvoltării le poate aloca pentru construirea locuințelor sociale și de necesitate

❗Stop tuturor evacuărilor! Cerem relocare adecvată tuturor celor evacuați, inclusiv mutarea acestora în locuințe de necesitate!

❗Acces ușor la locuințe sociale! Cerem criterii juste, proceduri simplificate și personal educat anti-rasist și anti-clasist!

❗Acces public la lista curentă a fondului locativ al autorităților locale municipale și de sector!

❗Controlul chiriilor! Piața capitalistă înseamnă o creștere fără limite a costurilor chiriilor în timp ce actuala criză face imposibilă achiziția de proprietate de către cei mai precari. Fără limitele cerute de cei mai precari și impuse de stat, marii proprietari se vor îmbogăți de pe urma greutăților noastre!

❗Finalizarea blocului de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea și construirea celorlalte 7 blocuri anunțate! De aceste locuințe depind sutele de solicitanți de locuințe sociale aflați pe lista de prioritate a Primăriei Generale București.

❗Controlul prețurilor la energie! Cerem reducerea facturilor care depășesc aceleași luni din 2021, precum și reducerea sprijinului statului pentru distribuitorii speculativi de curent. Creșterea costurilor locuirii este cauzată de speculații financiare și de pretextul unor războaie la care nu vrem să participăm!

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.