Acum citești
Petiție către Sector 1 privind modificările propuse la contractul-cadru pentru locuințe sociale

Petiție către Sector 1 privind modificările propuse la contractul-cadru pentru locuințe sociale

Cum ziceam, amenințările față de drepturile sociale se țin lanț la Primăria Sectorului 1.

Pe lângă faptul că in ședința de luni se va vota asupra proiectului de abrogare a ajutorului de chirie, se mai afla in dezbatere publică un proiect propus de Clotilde Armand, în legătura cu care noi și alte 5 organizații am trimis o petiție către consilierii locali, pe care o puteți citi mai jos.

Proiectul propune limitarea posibilității de prelungire a contractelor de locuința socială, prin impunerea de noi obstacole birocratice și re-evaluări arbitrare, contrare Legii Locuinței. Atât din proiect, cât și din referatul de aprobare elaborat de DGASPC, intenția și mesajul transmis sunt clare: beneficiarii și solicitanții de locuințe sociale ar trebui să stea cu rândul în statutul de persoane fără adăpost. Deși cei dintâi au așteptat ani de zile o locuință, iar solicitanții tot așteaptă de ani de zile, Primăria si DGASPC îi învinovățesc pe beneficiarii de locuințe sociale pentru faptul ca numărul locuințelor nu este adecvat nevoilor din sector.

Cultivarea de învrăjbire între familiile care se luptă pentru dreptate locativă este o practică veche a administrațiilor publice, iar împotriva acestei practici singura soluție este solidaritatea.

Citiți petiția aici.

Organizații semnatare: ActiveWatch, Asociația Sprijinirea Integrării Sociale (ASIS), Asociația O2G – Ofensiva Generozității, ARAS – Asociația Română Anti-SIDA, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.