Acum citești
Primăria Sectorului 1 vrea să taie ajutorul de chirie!

Primăria Sectorului 1 vrea să taie ajutorul de chirie!

În ședința de luni, 12 aprilie, ora 12, Consiliul Local al Sectorului 1 va decide dacă ajutorul de chirie acordat solicitanților de locuințe sociale va fi tăiat începând cu 1 mai sau va fi acordat în continuare.

În cazul eliminării acestui ajutor, cele 61 de familii beneficiare se află în risc iminent de a ajunge în stradă!

Chemăm la protest toate familiile afectate de sistarea acestui ajutor, familiile solicitante de locuințe sociale și toate persoanele care cred, alături de noi, că dreptul la locuire adecvată este un drept uman fundamental.

În mod cinic, DGASPC sector 1 argumentează, în referatul de aprobare a proiectului, că acești bani de chirie împiedică investițiile Primăriei în locuințe sociale.

Noi întrebăm: CARE INVESTIȚII? În proiectul de buget pe 2021 care se va vota luni, locuințele sociale nu există.

Acest proiect face parte dintr-o serie de măsuri anti-sociale plănuite de Primăria Sectorului 1, care arată disprețul acesteia față de persoanele vulnerabile ce trăiesc în acest sector, dar și disprețul față de principiile dreptății sociale și ale drepturilor omului.

De aceea, facem apel la consilierii locali ai Sectorului 1 să nu voteze proiectul de sistare a ajutorului de chirie, care are efecte sociale dezastruoase.

Protestul se va desfășura în mod pașnic, cu respectarea normelor de protecție și distanțare socială și va cuprinde maxim 100 de persoane. Va începe de la ora 11, în fața Primăriei Sectorului 1, Bd. Banu Manta nr. 9.

Deși, conform legii, adunările publice din fața instituțiilor publice nu trebuie notificate, vom depune notificare privind organizarea acestui protest.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.