Acum citești
PROTEST: Capitala, cât îți ia să faci blocurile din Ghencea?

PROTEST: Capitala, cât îți ia să faci blocurile din Ghencea?

De o lună și jumătate, lucrările de construcție la blocul de locuințe sociale din Bd. Prelungirea Ghencea nr. 322-326 sunt sistate!

De o lună și jumătate, familiile care au primit în septembrie 2020 repartiții pentru locuințe în acest bloc, trimit atât individual cât și alături de organizațiile susținătoare, zeci de petiții, scrisori deschise și mesaje către Consilierii Generali și către instituțiile responsabile (Primăria Generală, Compania Imobiliara).

Întrebările noastre principale au fost:
– Este finalizarea acestui bloc inclusă în bugetul PMB pentru 2021?
– Cum putem verifica acest lucru în lipsa unei linii speciale pentru această investiție?
– Când se va relua procesul de construcție?
– Când va fi terminat acest bloc, al cărui termen inițial, ce le-a fost comunicat persoanelor cu repartiții, a fost ianuarie 2021?
– Când vor fi construite celelalte 7 blocuri, de care depind sutele de solicitanți de locuințe sociale aflați pe lista de prioritate a Primăriei Generale?

Răspunsurile pe care le-am primit au fost: nu știm sigur, vă ținem la curent.

Suntem nevoite și nevoiți să strigăm împreună din nou, de data aceasta în stradă: am așteptat ani de zile pe listele de prioritate pentru locuințe sociale și NU mai putem aștepta, întrucât condițiile noastre actuale de locuire sunt extrem de grave!

Cerem ACUM buget pentru finalizarea blocului de locuințe sociale aflat în construcție în Prelungirea Ghencea!

Totodată, din solidaritate cu celelalte familii de pe lista de prioritate care nu au primit repartiții, cerem continuarea complexului de locuințe sociale din Ghencea, cu celelalte 7 blocuri asumate de PMB în 2020. Continuarea acestui proiect, care este singurul proiect de construcție de locuințe sociale demarat în ultimii 30 de ani de Primăria Capitalei, este o responsabilitate instituțională!

Vă chemăm alături de noi joi, 15 aprilie, între orele 9-10.30 în fața Primăriei Generale, Bulevardul Regina Elisabeta. Protestul se va desfășura în mod pașnic, cu respectarea normelor de protecție și distanțare socială și va cuprinde maxim 100 de persoane.

Protestul a fost notificat, conform Legii adunărilor publice.

© 2021 Frontul Comun. All Rights Reserved.